keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Luukku 18!

Ajattelin vielä, että tuun tänää kirjottelee jonku kivan virkkuutyöpostauksen, ajan kanssa. Mutta, tänää on ollu kyllä niin vetelä lojumispäivä vaan, koska vatsapöpö koettelee meitä edelleen.

Oon joutunu siirtelee ja vähän sumplailee tän viikon suunnitelmia ja karsimaan poiskin. Mutta suotta kuormittaa itseäni, etenkään asioiden takia mille minä en itse voi minkään. Tulee se joulu silti.

Lähestyvän joulun kunniaksi voisin julkaista kahtena viime vuonna virkkamani joulutähtien kuvat. Ohjeen olen saanut eräässä Facebookryhmässä, ohje on jostain kirjasta jonka nimeä en muista.
Vuoden 2016 joulutähdistä 2 lahjoitin kahteen paikalliseen vanhainkotiin ilostuttamaan vanhuksia. Oiva joulukukka, kun ei vaadi kastelua, kestää kauniina silti. Hajuton, mauton, myrkytön, eli myös eläintalouksiin ja lapsiperheisiin mainio.
Viime vuonna, 2017, virkkasin 6kpl joulumyyjäisiin. Menekki oli heikko. Onneksi sain ne netin kautta sitten maailmalle. Kieltämättä vähän harmitti, kun ajattelin että on "myyntivaltti", koska itse en ole aiemmin törmännyt virkattuihin joulutähtiin ja myyjäisissä etenkään. Tänä vuonna oli haaveissa myös nämä kukat, mutta viime vuotinen pettymys nosti päätään näiden kohdalla. Jos ensi vuonna sitten..... ;)


Vuoden 2016 kukka. Ensimmäinen laatuaan, kun tämmöisen tein.

Vuoden 2016 kukka. Ensimmäinen laatuaan, kun tämmösen tein.
Lehtien kanssa oli hieman ongelmallista, kun en ollu niitäkään ikinä
tehnyt, eikä aivot meinaa taipua ohjeille (kukka oli selkeästi poikkeus).
Sovelsin ja sai kelvata, vaikkei kovin luonnollisen näköinen olekaan.
Purkit on pestyja ja halkaistuja Pringlespurkkeja,
päällä skräppikartonkia ja kangasnauhaa.




Vuoden 2017 kukka. Työnjäljessä näkyy jo selkeä kehitys.

Purkkeina taasen kierrätettyjä tölkkejä, hernekeitto- ja hedelmätölkkejä (koska kierrätys kannattaa!).
Päällä skräppikartonkia. Pallukat on jotain styrokspalloja tai muita höyhenenkevyitä.


Sisällä purkeissa on pohjalla pestyjä ja kuivattuja kiviä painona, kivien päällä kukkakaupasta ostettua oasis-sientä, kuivasientä kuiville asetelmille tarkoitettua. Kukkien keskusta on liimattu muovihelmi. Kukkien varret vihreästä muovipäällysteisestä rautalanka-aidasta, päällevirkattuja. Lankana 7veljestä ja koukku 3,5mm. Työmäärä oli suurehko, etenkin siinä ajassa missä nämä on valmistuneet.
Ensi vuonna siis ehkä uusi yritys näiden kanssa, pietään tavoitteet korkealla. 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti