keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Suodatinpussisulat.

 Suodatinpussisulka. Eettistä askartelua.

Selailin Instagramia ja eräs seuraamani sivu oli julkaissut askarteluidean, josta en vaan yksinkertasesti päässyt yli. Jo kuvan värimaailman takia. Kiehtoi tämmöstä "värirakastajaa", pidän kirkkaista ja pirteistä väreistä, vaikka hillitty neutraalikin on toisinaan ihan mukavaa vastapainoa.

Edellä mainitussa julkaisussa oli askarreltu suodatinpussista sulkia! Kuin mahtavaa! Kiitos ideasta Leikki leikkinä-blogi. 😊 (psst. tuo blogi sisältää PALJON kivoja askarteluideoita lasten kanssa tehtäväksi)

Mulla on itselläni 5,5v lapsi ja ajattelin heti että kyllä, tuota askartelua me kokeillaan! Helppoa hienomotoriikkaa harjoittavaa työskentelyä, kun saa saksilla leikellä höyhenille haituvia ja helppo hahmottaa miten tulee leikata, kun työn keskellä kulkee rautalanka mihinkä sakset stoppaa. Ei muutaku kauppaan hakemaan suodatinpusseja! Lopulta minähän askartelin sitten yksin, ku päiväkodin jälkeen ei lasta enää kiinnostanu mun kanssa ruveta askartelemaan ja kaveriki tuli leikkimään. Ei haittaa, miä viihdyin kyllä 😁 Sovelsin omaan tyyliin sopivaksi tarvikkeita, ostin lähikaupasta samalla "halpistussit" ja aattelin niiden toimivan ihan tarpeeksi tähän toimintaan ja niin ne toimikin.

Tarvikkeet:

- valkoisia suodatinpusseja

- tussit / vesivärit

- sakset

- rautalankaa

- teippiä

- vettä ja sivellin

- askartelualusta / pöytätabletti


Pöytä kannattaa ensin suojata, tässä askartelussa saa ja pitää vähän sotkea.
Leikkasin ensin suodatinpussista röpelöiset reunat pois. 
Väritin tusseilla suodatinpussista haluamani alueet, väritin aika karkeesti vaan.













Sivele siveltimellä vettä koko suodatinpussin päälle, itse tein märäksi asti, jotta tussin muste leviää joka puolelle.



Anna kuivua. 
Leikkaa sopivan kokoiset palat ja taita ne puoliksi, leikkaa reilusti kappaleen korkuinen pätkä rautalankaa ja teippaa taitoksen "taakse", taita. Leikkaa sulan muotoon ja viimeistele leikkaamalla sulkaan "höytyvät". (Tarkemmat ja selkokielisemmät ohjeet löytyy täältä)
Avaa sulat.
Voit ripustaa sulkia roikkumaan haluaamaasi paikkoihin, tai ne voi jäädä odottamaan esimerkiksi pääsiäisoksien askartelua. Siksi rautalankaa on hyvä olla hieman sulkaa pidempi pätkä, jotta saat kiinnitettyä sulan oksaan. 😊
                                    
      














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti