sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Chorizo-munakasmuffinit.

Katselin eilen telkkarista AVAlta ohjelmaa nimeltä Joe Wicks: Kroppakoutsi.
Siitä tais tulla heti yks lemppareista, ihan sikahyvä! Koutsaa ihmisiä syömään terveellisesti ja treenaamaan, syöminen kuitenkin etusijalla. Ihanan pirtsakka ohjelma!

Samaisesta ohjelmasta tarttui myös mielenkiintoinen resepti, mikä oli pakko saada toteuttaa heti.
Ite vähä muokkasin reseptiä, poikkeamatta kuitenkaan paljon. Alkuperäisessä ohjeessa oli kevätsipulia, itse laitoin punasipulia sekä lisäsin kirsikkatomaatteja. Kirjoitan alle ohjeen mun omasta versiosta. Hankala kirjoittaa ohjeita määrillä, ku ite en mittaile kovinkaan usein.


CHORIZO-MUNAKASMUFFINIT (12kpl)

10 kpl kananmunia
1,5kpl chorizomakkaraa 
iso kourallinen babypinaattia
n. 5cm pätkä kesäkurpitsaa
maun mukaan punasipulia
10kpl kirsikkatomaatteja
1dl mozzarellajuustoraastetta
suola ja pippuri


Riko munat kulhoon ja vatkaa hyvin rakenne rikki. 
Pilko chorizo pieniksi paloiksi ja paista pannulla kevyesti, lisää joukkoon pinaatti ja kypsennä hetki. 
Hienonna sipuli ja raasta pesty kesäkurpitsan pala, ei tarvitse kuoria.
Pilko tomaatit.
Lisää kaikki aineet munien joukkoon ja lisää maun mukaan suola ja pippuri.
Voitele muffinivuoka.
Lisää seos vuokiin.

Uunin paistolämpötila oli n. 180 ja paistoaika n.20min, mutta sitä voitte itse säädellä tarkkailemalla mikä on paras.




Aika hyvä välipala valmiiksi jääkaappiin odottelemaan!



Tämän aamuinen aamupala. Kaurapuuron kaveriksi muffinit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti